SKM Juristen

Zakelijke mediation

Professionele aanpak
Scherpe tarieven
Snelle oplossingen
Gratis intake

Zakelijke mediation

U heeft een zakelijk conflict en tot nu toe komt u er met de ander nog niet uit. Gesprekken hebben niet geleid tot een oplossing en een gerechtelijke procedure zal dit niet beter maken. Daarnaast kost een conflict met een andere bestuurder, partner, of compagnon vaak veel tijd en dus geld.

Door een zakelijke mediator van SKM Juristen in te schakelen bestaat de kans dat uw conflict sneller opgelost wordt. Mediation helpt beide partijen bij een snelle en passende oplossing. De relatie wordt (vaak) niet verstoord en de afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Zo kunt u verder met de dagelijkse gang van zaken en met uw bedrijf.

Onze zakelijke mediators kunnen u onder andere begeleiden bij:

Opzoek naar een acceptabele oplossingen voor beide partijen?

Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op.

Werkwijze
zakelijke mediation

Het eerste gesprek met onze mediators is een gratis kennismakingsgesprek. Beide partijen kunnen hun vragen stellen, het proces wordt uitgelegd en de verwachtingen worden besproken. Besluit u om met ons in zee te gaan dan volgt een eerste afspraak.

In het eerste gesprek ondertekent u een mediationovereenkomst conform de regels van de Mediatorsfederatie Nederland. Hierin staat onder andere de vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en de inzet benoemt. 

In het algemeen zijn drie tot zes bijeenkomsten nodig om een oplossing te bereiken. Onze gesprekken duren ongeveer 2 uur en wij proberen de mediation af te ronden binnen maximaal 6 weken.

De kosten voor zakelijke mediation bedragen € 130, – exclusief btw per uur. Vaak wordt dit bedrag door alle partijen gedeeld. Als jullie een andere verdeling wensen dan wordt dit tijdens het intakegesprek besproken. 

conference room, table, office