SKM Juristen

Wij zijn uw zakelijke mediator

Professionele aanpak
Scherpe tarieven
Snelle oplossingen
Ingeschreven in het MFN-register

Zakelijke mediation

Een zakelijk conflict kost niet alleen negatieve energie, maar ook veel tijd en dus geld. Wanneer gesprekken met uw medebestuurder, partner of compagnon niet tot een gewenste oplossing leiden, is zakelijke mediation een goede volgende stap. Zo werkt u samen met ons naar een snelle en passende oplossing zonder dat uw relatie wordt verstoord. Wij zijn uw zakelijke mediator met een menselijke touch. Dat maakt het wel zo prettig.

Onze zakelijke mediators kunnen u onder andere begeleiden bij:

Wanneer een conflict uit de hand loopt

U denkt er misschien liever niet over na, maar we willen u er wel voor behoeden. Bent u zich bewust van de gevolgen van een uit de hand gelopen conflict? Als ervaren zakelijke mediator waarschuwen wij u voor het zogenaamde sneeuwbaleffect: een onderlinge spanning die van kwaad tot erger gaat en eventueel zelfs leidt tot:

  • Vertrouwensbreuk
  • Beëindiging van de samenwerking
  • Beëindiging van de onderneming

En mogen wij u erop wijzen dat een gerechtelijke procedure het vaak niet beter maakt? Met zakelijke mediation werkt u samen met de andere partij(en) naar een snelle en passende oplossing. Hierbij heeft u onze hulp en staat behoud van een prettige relatie voorop.

Kiest u voor het zakelijk belang?

Ontdek dat het ook anders kan. Als ervaren zakelijke mediator werken we samen met u naar een acceptabele oplossing voor alle partijen. Ga voor een goede relatie en optimaal zakelijk belang.

Zakelijke mediation: een passende oplossing zonder verstoring van de relatie

Als zakelijke mediator is ons doel dat uw conflict sneller, maar ook effectiever wordt opgelost. Dat doet u zelf, maar wel met onze hulp. Het allerbelangrijkste? Met zakelijke mediation proberen we te allen tijde te voorkomen dat uw zakelijke relatie verstoord wordt. Wij helpen u en de andere partij(en) met een snelle en passende oplossing. Samen voor het zakelijk belang, zodat u snel verder kunt met de dagelijkse gang van zaken van uw bedrijf.

SKM als uw zakelijke mediator

Als zakelijke mediator bieden wij niet alleen een luisterend oor, ook zijn wij tijdens de bijeenkomsten uw vaste sparringpartner. Dit doen we op basis van betrokkenheid, vertrouwen en goede communicatie. Wij helpen u naar het grotere belang: een ideale en passende oplossing voor alle partijen. Maak kennis met onze aanpak voor zakelijke mediation.

Gratis kennismakingsgesprek

We starten zakelijke mediation altijd met een vrijblijvende kennismaking. Tijdens deze afspraak kunnen alle partijen vragen stellen, leggen we het proces uit en bespreken we uw wensen en verwachtingen.

Heeft u een goed gevoel bij ons en zijn we een match? Dan plannen we met elkaar de eerste officiële afspraak.

Eerste officiële afspraak

Aan de slag met een passende oplossing! Tijdens de eerste officiële afspraak ondertekent u een mediationovereenkomst conform de regels van de Mediatorsfederatie Nederland. Dit heeft onder andere betrekking op de vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en inzet.

De gesprekken duren ongeveer 2 uur.

3 tot 6 bijeenkomsten

Tijdens de bijeenkomsten werkt u met onze hulp naar een passende oplossing. Alle afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Over het algemeen heeft u 3 tot 6 bijeenkomsten nodig. We streven ernaar uw gewenste situatie binnen maximaal 6 weken te bereiken. Een conflict kost u ten slotte al genoeg tijd en geld.

Onze zakelijke mediators staan ingeschreven bij de Mediatorsfederatie Nederland. Dit betekent dat zij getoetst en gekwalificeerd zijn om u te begeleiden naar een goede oplossing voor uw zakelijke conflict.

De investering in zakelijke mediation

De kosten voor zakelijke mediation bedragen €150,- exclusief btw per uur. Deze investering in optimaal zakelijk belang wordt vaak door alle partijen gedeeld. Tijdens het intakegesprek bespreken we de gewenste verdeling.

Kiest u voor een acceptabele oplossing voor alle partijen?

Dat is goed om te horen! Samen voorkomen we het sneeuwbaleffect en zorgen we ervoor dat u verder kunt met waar het allemaal om draait: uw bedrijf. Zullen we vrijblijvend kennismaken? Dan kunt u beoordelen of we als ervaren zakelijke mediator een match zijn.