SKM Juristen

Mediation bij burenruzie

Professionele aanpak
Scherpe tarieven
Snelle oplossingen
Ingeschreven in het MFN-register

Mediation bij burenruzie​

Conflicten tussen buren ontstaan in de meeste gevallen door misverstanden en slechte communicatie. Vaak ontstaat een burenruzie door een kleine ergernis. Bijvoorbeeld door geluidsoverlast, stank, rook of door problemen over de erfafscheiding. Dit kan vervolgens leiden tot vele irritaties en spanningen waardoor dit uiteindelijk veel invloed gaat hebben op het woongenot. 

In alle gevallen kom je er vaak zelf niet meer uit. Een gesprek voeren is lastig en zorgt alleen maar voor meer irritatie. Dit terwijl je weet dat de oplossing waarschijnlijk juist ligt in het voeren van een gesprek. Mediation bij burenruzies kan ervoor zorgen dat jullie weer gezamenlijk het gesprek aan kunnen gaan en naar een oplossing kunnen werken. Zodat jullie weer fijn naast elkaar kunnen wonen. 

Onze burenmediators kunnen u onder andere begeleiden bij:

Het is hoog tijd om voor uw woongeluk te kiezen

Als ervaren burenmediator werken we samen naar een acceptabele oplossing
voor beide partijen en bovenal een ideale situatie voor uw woongeluk.

Met burenmediation naar een ideale situatie

Komt u er zelf niet meer uit, is het lastig een goed gesprek te voeren of heeft u weinig grip op de situatie? Burenmediation zorgt ervoor dat de betrokkenen het gesprek weer aangaan en zo samen naar een oplossing werken. Naar een ideale situatie.

Wat is de ideale situatie voor u? We horen het graag. Zo focussen we ons met mediation bij burenruzies onder andere op tevreden buren, een fijne woonsituatie, woongeluk en een goede relatie met de buren. 

SKM als uw burenmediator

Als burenmediator bieden wij een luisterend oor en zijn wij uw sparringpartner op het gebied van conflicten met uw buren. Het doel? Een ideale, prettige situatie creëren. Dat doen we altijd vanuit uw belangen en met een betrokken, toegankelijke aanpak.

Gratis kennismakingsgesprek

We starten burenmediation altijd met een vrijblijvende kennismaking. Hierin staan uw vragen, verwachtingen en uitleg over het proces centraal. Is er een match en zijn wij uw mediator bij burenruzies? Dan plannen we met elkaar de eerste officiële afspraak.

Eerste officiële afspraak

We trappen het proces naar uw gewenste situatie af. Tijdens deze afspraak ondertekent u een mediationovereenkomst conform de regels van de Mediatorsfederatie Nederland. Dit heeft onder andere betrekking op de vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en inzet.

Bijeenkomsten

Uw ideale situatie gaat niet over één nacht ijs. Voor blijvend resultaat zijn er over het algemeen twee tot zes bijeenkomsten nodig van elk 2 uur. We proberen de burenmediation over het algemeen binnen maximaal 6 weken af te ronden.

Mediation bij burenruzies: uw investering in een prettige relatie

Ervaart u spanningen als u thuis bent van de buren of is de sneeuwbal zelfs al verder gaan rollen? Dan is het tijd voor burenmediation. Onze kosten voor mediation bij burenruzies bedragen €150,- exclusief btw per uur. De investering in woongeluk en in een prettige relatie wordt vaak door alle partijen gedeeld. Tijdens het intakegesprek bespreken wij deze verdeling en eventuele andere wensen. 

Zijn wij uw burenmediator?