Marcel Steenbergen

Marcel Steenbergen is sinds 2005 jurist en bedrijfsadviseur en heeft in 2016 SKM Juristen opgericht. Marcel heeft bedrijfskunde en rechten gestudeerd. Voorheen was hij jurist en bedrijfsadviseur in het bedrijfsleven. Marcel vindt het een uitdaging om ondernemers & bedrijven te adviseren, vooruit te helpen en te zorgen dat de omzet stijgt. 

Marcel is een ondernemer in hart en nieren, dat is ook de reden waarom hij het liefst ondernemers bijstaat. Naast het adviseren, het sparren en het uitwerken van plannen heeft hij al vele ondernemers geholpen te groeien met hun onderneming. 

Expertise

Bij SKM Juristen houdt Marcel zich voornamelijk bezig met het geven van bedrijfsadvies. Denk hierbij aan advies en ondersteuning bij bedrijfsovernames, advies bij het kiezen van een rechtsvorm, personeel aannemen, groei realiseren,  en ondersteuning bij het runnen en organiseren van een BV.

Op zoek naar een ervaren bedrijfsadviseur? 

Wat andere ondernemers over Marcel zeggen

Ik heb Marcel benaderd met de vraag of hij mij kon helpen met het opzetten van een landelijke keten voor in de elektrotechnische sector (groothandel). Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren en heb een hoop van hem geleerd.

Ondernemen kun je deels leren maar voornamelijk komt het op gevoel en inzicht hebben neer. Stap voor stap hebben we doorlopen om uiteindelijk van mijn bedrijf een landelijke keten te maken, dit is gelukt. Inmiddels is het bedrijf gegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in heel Europa.

Naast het ”leren” ondernemen heeft hij mij ook geleerd een goede werkgever te worden. Zorg goed voor je mensen zodat ze tevreden zijn. Gelukkige medewerkers zijn betrokken medewerkers en medewerkers die betrokken zijn, zijn minder ziek, zorgen voor minder conflicten, werken hard en zijn loyaal, dus weinig personeelsverloop. 15 jaar verder zijn we internationaal en nog steeds vraag ik om zijn advies. 
 
Marcel is een rustige maar positieve persoonlijkheid met verstand van zaken. Hij weet wat mogelijk is en hoe hij dat kan bereiken. Hij ziet overal wel potentie en groei mogelijkheden voor een bedrijf. Het maakt dan niet uit of het een starter is of een bedrijf in moeilijkheden.

Dennis Costello

CEO

Toen het moment daar kwam dat ik mijn eigen groothandel in facilitaire dienstverlening wou opstarten, vroeg ik om zijn hulp. Samen hebben we een concept bedacht en alles geregeld wat nodig was om te starten.

Wat ik erg tof vond en wat zorgde voor een klik vanaf het eerste moment, is dat we beide fan zijn van Armin van Buuren.  Je zou dat niet verwachten als je hem ziet, zo rustig en beheerst als hij is in het zaken doen. Zo los kan hij zijn tijdens een optreden van Armin. Hierdoor zie je wel de persoon achter de zakenman.
 
Hij heeft ook wel een beetje schijt aan iedereen. Je mag hem of niet, maar dat is jou probleem. Hij is wie hij is en ook al kan hij zich prima aanpassen wanneer nodig ook dan blijft hij zichzelf. Dat is ook deels zijn kracht waardoor hij de beste deals voor elkaar krijgt.
 
Dankzij hem is mijn bedrijf een succes geworden. Inmiddels is het gegroeid tot een multinational die zelfs in Amerika mag leveren. Niet alleen als ondernemer ben ik onwijs gegroeid maar ook als manager/werkgever. Het ziekteverzuim en personeelsverloop is laag en de betrokkenheid hoog en in drukke tijden werkt iedereen over.
 
De samenwerking met Marcel heb ik als zeer prettig ervaren! 

Kimberley van Driessen

CEO

Wil je verder groeien of zit je op dit moment
helemaal vast in het ondernemen?