SKM Juristen

Mediation bij arbeidsconflicten

Professionele aanpak
Scherpe tarieven
Snelle oplossingen
Gratis intake

Arbeidsmediation

Conflicten op de werkvloer ontstaan in de meeste gevallen door misverstanden en slechte communicatie. Werknemers en werkgever hebben het gevoel elkaar niet te begrijpen. Dit kan vervolgens leiden tot vele irritaties en spanningen waardoor er uiteindelijk een arbeidsconflict ontstaat.

Of er ontstaat een probleem in de samenwerking tussen leidinggevende en werknemers of tussen directeuren en managers. Hierdoor zijn er vele spanningen op het werk en dit heeft weer invloed op de productiviteit van werknemers. 

In beiden gevallen kom je er zelf niet meer uit. Een gesprek voeren is lastig en zorgt alleen maar voor meer irritatie. Dit terwijl je weet dat de oplossing waarschijnlijk juist ligt in het voeren van een gesprek. Arbeidsmediation kan ervoor zorgen dat jullie weer gezamenlijk het gesprek aan kunnen gaan en naar een oplossing kunnen werken. Daarnaast kan vroegtijdige hulp ervoor zorgen dat de kosten van ziekteverzuim tot een minimum beperkt worden en het conflict snel wordt opgelost. 

Onze arbeidsmediators kunnen u onder andere begeleiden bij:

Opzoek naar een acceptabele oplossingen voor beide partijen?

Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op.

Werkwijze mediation bij arbeidsconflicten

Het eerste gesprek met onze mediators is een gratis kennismakingsgesprek. Beide partijen kunnen hun vragen stellen, het proces wordt uitgelegd en de verwachtingen worden besproken. Besluit u om met ons in zee te gaan dan volgt een eerste afspraak.

In het eerste gesprek ondertekent u een mediationovereenkomst conform de regels van de Mediatorsfederatie Nederland. Hierin staat onder andere de vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en de inzet benoemt. 

In het algemeen zijn drie tot zes bijeenkomsten nodig om een oplossing te bereiken. Onze gesprekken duren ongeveer 2 uur en wij proberen de mediation af te ronden binnen maximaal 6 weken.

De kosten voor mediation bij arbeidsconflicten bedragen € 140, – exclusief btw per uur. Arbeidsmediation wordt vaak (grotendeels) door de werkgever betaald. Als jullie een andere verdeling wensen dan wordt dit tijdens het intakegesprek besproken. 

conference room, table, office