SKM Juristen

Mediation bij arbeidsconflicten

Professionele aanpak
Scherpe tarieven
Snelle oplossingen
Ingeschreven in het MFN-register

Arbeidsmediation

Van lichte spanningen naar een hoog ziekteverzuim: uit de hand gelopen conflicten op de werkvloer laten geen milde schade achter. Bent u zich er bewust van hoe hoog de kosten voor ziekteverzuim kunnen oplopen? Of hoe bedrijfsdoelen in het water kunnen vallen wanneer u spanningen op de werkvloer de vrije loop laat? Door tijdig aan de bel te trekken en een professional in arbeidsmediation aan te haken, voorkomen we dit. Samen. Wij zijn uw arbeidsmediator.

Onze arbeidsmediators kunnen u onder andere begeleiden bij:

Waar spanningen op de werkvloer toe leiden

Conflicten op de werkvloer hebben in de meeste gevallen een kleine oorzaak: een misverstand, slechte communicatie of meningsverschil. Dit kan voorkomen tussen medewerkers onderling, medewerkers en leidinggevenden of directeuren en managers. Elkaar niet begrijpen zorgt voor een sneeuwbaleffect: onbegrip, spanningen en irritaties, een arbeidsconflict en zo:

  • Een negatieve werksfeer, scheve gezichten en geroddel
  • Minder werkgeluk, wat leidt tot minder productiviteit
  • Stress en burn-out klachten, met stijgend ziekteverzuim als gevolg

Het is hoog tijd om voor uw organisatie te kiezen

Als ervaren arbeidsmediator werken we samen naar een acceptabele oplossing
voor beide partijen en bovenal een ideale situatie voor uw organisatie.

Met arbeidsmediation naar een ideale situatie

Komt u er zelf niet meer uit, is het lastig een goed gesprek te voeren of heeft u weinig grip op de situatie? Arbeidsmediation zorgt ervoor dat de betrokkenen het gesprek weer aangaan en zo samen naar een oplossing werken. Naar een ideale situatie.

Wat is de ideale situatie binnen uw organisatie? We horen het graag. Zo focussen we ons met mediation bij arbeidsconflicten onder andere op tevreden medewerkers, optimale productiviteit, een hecht teamgevoel, laag ziekteverzuim en zo een succesvolle organisatie.

SKM als uw arbeidsmediator

Als arbeidsmediator bieden wij een luisterend oor en zijn wij uw sparringpartner op het gebied van arbeidsconflicten. Het doel? Een ideale, prettige situatie creëren. Dat doen we altijd vanuit uw belangen en met een betrokken, toegankelijke aanpak.

Gratis kennismakingsgesprek

We starten arbeidsmediation altijd met een vrijblijvende kennismaking. Hierin staan uw vragen, verwachtingen en uitleg over het proces centraal. Is er een match en zijn wij uw arbeidsmediator? Dan plannen we met elkaar de eerste officiële afspraak.

Eerste officiële afspraak

We trappen het proces naar uw gewenste situatie af. Tijdens deze afspraak ondertekent u een mediationovereenkomst conform de regels van de Mediatorsfederatie Nederland. Dit heeft onder andere betrekking op de vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en inzet.

Bijeenkomsten

Uw ideale situatie gaat niet over één nacht ijs. Voor blijvend resultaat zijn er over het algemeen drie tot zes bijeenkomsten nodig van elk 2 uur. We proberen de arbeidsmediation over het algemeen binnen maximaal 6 weken af te ronden.

Arbeidsmediation: de investering in een prettige werksituatie

Ervaart u spanningen op de werkvloer of is de sneeuwbal zelfs al verder gaan rollen? Dan is het tijd voor arbeidsmediation. Onze kosten voor mediation bij arbeidsconflicten bedragen €150,- exclusief btw per uur. De investering in een prettige werksituatie wordt vaak (grotendeels) door de werkgever betaald. Deze en andere wensen bespreken we tijdens het intakegesprek.

Zijn wij uw arbeidsmediator?